Home

Achtergrond 194 x bekeken 2 reacties

Week 17: eiermarkt in rustiger vaarwater

Het beeld op de markt van eieren is in een wat rustiger vaarwater aangekomen. De vraag naar eieren zou volgens sommige pakstations wel wat verbeteren, maar anderen denken daar compleet anders over en beoordelen de interesse als uiterst mager. De prijstendens is voor deze week opnieuw neerwaarts gericht.

De pakstations die dit laatstgenoemde beeld schetsen denken dat de huidige situatie vooral veroorzaakt wordt vanwege de sterk tegenvallende consumptie van dit moment

De vraag van de eiproducten industrie zou eveneens wisselend van karakter zijn. De meeste pakstations zijn van mening dat men toch nog steeds het hoognodige koopt om aan de vraag naar verwerkte producten te voldoen.

De prijzen dalen deze week opnieuw, maar blijven voor dit marktsegment toch nog steeds aan de hoge kant en het is duidelijk dat de verwerkers in een markt met dalende prijzen zo lang mogelijk wachten met het plaatsen van bestellingen.

Het aanbod van eieren zou aan de ruime kant zijn, maar dit blijft een gevoelsmatige kwestie en de ideeën daarover zullen zeker sterk afhangen van de eigen afzet mogelijkheden van de pakstations.

(Bron PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    .

    nou joop zo kan het wel weer he!

  • no-profile-image

    Piet

    Inderdaad Joop , zo is het wel weer genoeg. In de eerste drie maanden de scharrel NOP te laag gehouden omdat het anders teveel geld kost en dan nu de noteringen zo omlaag duwen , dat is dubbel op.

Of registreer je om te kunnen reageren.