Home

Achtergrond 278 x bekeken 6 reacties

Wakker Dier maant snackfabrikanten

Dierenwelzijnsnorganisatie Wakker Dier wil dat Nederlandse snackfabrikanten geen paardenvlees uit Latijns-Amerika (meer) gebruiken.

De organisatie liet dat vandaag weten, omdat uit undercoveronderzoek in Brazilië en Mexico zou blijken dat veel paardenvlees, dat verwerkt wordt in bijvoorbeeld frikadellen, hamburgers en kroketten, afkomstig is van ondervoede en mishandelde paarden uit Latijns Amerika.

Volgens Wakker Dier importeert Nederland jaarlijks 11 miljoen kilo paardenvlees met name uit Zuid- en Midden-Amerika. Of en welke Nederlandse snackfabrikanten gebruik maken van dat vlees, weet de organisatie niet. "Uit de beelden die gemaakt zijn, blijkt wel dat het vlees naar Nederland komt. We vragen fabrikanten die er gebruik van maken, er mee te stoppen,'' aldus een woordvoerder.

Tijdens de undercoveractie constateerde het team dat een groot deel van de paarden sterk vermagerd of ondervoed was, dat een deel van de paarden in veewagens met touwen wordt aangebonden, waardoor ze zichzelf ophangen als ze vallen en dat er paarden zijn die dagenlang op transport worden gezet in tropische hitte, met weinig of geen water.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  Let op de voedselautoriteit heeft gesproken.

 • no-profile-image

  Eet goed gegaard

  Moet ik dit nu zien als een openbare oproep van Wakker Dier om Nederlandse paarden te consumeren ?

 • no-profile-image

  a hamstra

  red de aarde , begraaf die paarden.
  dat ze dood gaan is zeker, maar opeten
  nooit.energie crisis. voedsel crisis,op warming van de aarde, en het ergste er word geld mee verdiend,het zal mij een worst wezen,
  rechts Nederlands, gehoorzaamd als en verslagen hond.

 • no-profile-image

  hendrikus

  oostvaardersplassen daar is het leven goed

 • no-profile-image

  bertje

  Goh misschien zien thieme en kornuiten nu ook eens in dat het hier in nederland zo slecht nog niet is voor de dieren. Ik raad deze organisaties dan ook aan om zich in Latijns amerika te gaan vestigen om daar misdrijven aan de kaak te stellen.

 • no-profile-image

  Boer

  Ja joh, voor magere paarden hoeven we toch niet naar Zuid Amerika want die hebben we in de Oostvaarderplassen genoeg.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.