Home

Achtergrond 137 x bekeken

WHO lanceert grote vaccinatiecampagne

In meer dan honderd landen over de wereld wordt een week lang een ongekend grote vaccinatiecampagne gehouden.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Mensen worden ingeënt tegen ziektes als kinkhoest, difterie en tetanus.

In 112 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten zal de bevolking in dezelfde week worden ingeënt. Het is de eerste keer dat een dergelijke campagne gelijktijdig wordt gehouden in de verschillende landen. De WHO wil hiermee de gebieden waar wordt ingeënt uitbreiden en aandacht vragen voor het belang van vaccins.

In de Europese gebieden van de WHO, waar Rusland, Turkije en delen van Centraal-Azië onder vallen, zal de campagne vooral zijn gericht tegen mazelen en rodehond. De organisatie wil de mazelen in die gebieden dit jaar uitroeien.

In het Midden-Oosten kan volgens de organisatie 25 procent van de kindersterfte onder vijf jaar worden voorkomen door inentingen. In Noord- en Zuid-Amerika is de vaccinatie vooral gericht op het grensgebied tussen Suriname en Frans Guyana en dat tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.