Home

Achtergrond 209 x bekeken 4 reacties

Verkiezings-Q-koorts

Langzaam maar zeker komt er tekening in de verkiezingsstrijd. De vele partijcongressen van afgelopen weekeinde waren daar debet aan.

Na een weekje meivakantie brandt de strijd echt los. De vraag is wat de boer en tuinder daarvan merken.

De agrarische sector vormt een kleine doelgroep voor politieke partijen. Maar hij speelt wel een rol, blijkt uit stellingnames, wetsvoorstellen en partijprogramma’s. De groeiende afstand tussen agrariërs en CDA biedt anderen kansen. De VVD en de PVV lijken garen te kunnen spinnen, al zal Geert Wilders boerenkiezers niet overtuigen met zijn pleidooi voor afschaffing van de intensieve veehouderij. Dat de VVD graag de stem van boeren en tuinders heeft, blijkt ook uit het feit dat de partij afschaffing van de productschappen in het programma heeft opgenomen. Met alle respect voor dit debat in de sector, het is niet bepaald een onderwerp voor een partijprogramma.

Ingegeven door de jacht naar de publieke stem lijkt de door een Kamermeerderheid aangenomen CDA-motie om de Q-koortsbacterie uit te bannen. Alsof die bacterie niet in de gehele natuur aanwezig is en dus sprake is van een volslagen onmogelijk idee, nog wel voorgesteld door een dierenarts in de persoon van Henk-Jan Ormel. Het verkiezingscircus brengt helaas een hoop ergernis voort.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Melkveehouder, Dan is hij helemaal zich zelf. Is hij zenuwachtig en onrustig, dan spreekt hij de waarheid!

 • no-profile-image

  dierenvriend

  wat moeten wij in Nederland met een regering die zo de dieren laat afslachten ???? waarom worden de Nederland boerenbedrijven kapot gemaakt ???? waarom is dat in andere landen allemaal anders ????? omdat wij in Nederland ministers hebben zonder boerenverstand ........

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Zo'n uitspraak maakt die partij niet geloofwaardiger in elk geval.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hoe kun je aan een politicus zien dat hij aan het liegen is?

Of registreer je om te kunnen reageren.