Home

Achtergrond 542 x bekeken 7 reacties

Verburg: LNV uitbreiden met milieu

Het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit zou goed uitgebreid kunnen worden met milieu. Dat heeft demissionair minister Gerda Verburg vanmiddag gezegd op BNR Nieuwsradio.

"We hebben hier zo’n mooie combinatie van landbouw, tuinbouw en visserij in combinatie met natuur, en daar kan wat mij betreft milieu zomaar bij", zei Verburg op de vraag of het ministerie van LNV blijft bestaan.

Verburg, die negende staat op de concept-kandidatenlijst van het CDA, heeft eerder aangegeven graag minister van LNV te blijven.

Deze week pleitte de SGP in haar verkiezingsprogramma ervoor om landbouw, natuur/milieu en voedselkwaliteit in handen te leggen van één bewindspersoon.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  weg met lnv het is een braaksel van
  miljeu heeft langzamer hand niks
  meer met boer en tuinder te maken
  boer en tuinder onder brengen bij
  economische zaken

 • no-profile-image

  Realist

  Met Gert eens, voor de boer is een goed milieu van groot belang. Maar van dit milieu wordt je misselijk. Onzin verzinnen en zaken die goed zijn, afkeuren!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Lijkt me een prima idee, milieu bij LNV. Maar laat ons dan aub onder economische zaken vallen. Dan houden we alle ellende op één punt.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  het is te hopen dat die bewindspersoon niet Verburg zal worden ,we hebben hier in Nederland wel genoeg van haar .

 • no-profile-image

  gert

  genoeg milieu op LNV,de boeren hebben er de buik vol van

 • no-profile-image

  Henk

  Prima idee van Verburg,dan is het hopelijk gedaan met de spagaat waar de landbouw telkens in terecht komt.Het gebakkelei tussen LNV en VROM komt hier hopelijk mee teneinde, de landbouw is vaak en veelvuldig de gebeten hond als milieu om de hoek komt kijken,een zeer vreemd beleid is het feit dat agrariche bedrijven bij bosgebieden beperkt worden in hun ontwikkelings ruimte, en dat bedrijven waar in de verste verte geen natuur is te bekennen is, op dit vlak geen beperkingen hebben,men zou dit beleid moeten omdraaien.

 • no-profile-image

  hans

  Dat gerda ook milieu in de lnv wil verwerken is een stap te ver. Het zou goed zijn dat de N van lnv zou verdwijnen want daar is er te veel van.De volgende minister van landbouw zal meer moeten op komen voor landbouw en v......

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.