Home

Achtergrond 360 x bekeken

VanDrie: overname op schema

De VanDrie Group zit goed op schema met de voorgenomen overname van Alpuro.

Dit zegt Hennie Swinkels, directeur corporate affairs van de kalfsvleesintegratie.

Dat in Duitsland en Italië nog geen melding is gedaan van de geplande overname van het veevoerbedrijf uit Uddel doet volgens Swinkels niets af aan het overnameproces.

Tot nu toe is alleen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) een officiële melding binnengekomen. Bedrijven en organisaties, zoals LTO en de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee, hebben daar zienswijzen ingediend met betrekking tot de overname. LTO heeft echter al gezegd dat het niet echt bezwaar zal maken. Veel kalverhouders en ook handelaren zijn echter wel bang dat de overname van Alpuro zal leiden tot een te grote machtspositie voor VanDrie. Als de overname doorgaat dan wordt met name voor de slacht en afzet van vleeskalveren in Nederland de keuze erg beperkt, vrezen velen.

Volgens Swinkels moet achter het late aanmelden van de overname in Duitsland en Italië geen bijzondere reden worden gezocht. Het is bijvoorbeeld niet zo dat VanDrie eerst wil afwachten wat de NMA vindt, zegt hij. De vertraging is volgens hem vooral het gevolg van het feit dat dossiers vertaald moeten worden en het gegeven dat elke lidstaat in de EU weer andere eisen stelt aan dossiers. VanDrie verwacht in mei een eindoordeel van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

VanDrie Group meldde in november vorig jaar dat het de Alpuro Group over wil nemen. Met de overname van Alpuro groeit de omzet van de VanDrie Group met 240 miljoen euro tot 1,9 miljard euro. Het gecombineerde bedrijf is goed voor 1,7 miljoen slachtingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.