Home

Achtergrond 167 x bekeken

Van oorlogsmisdaden verdachte Vasiljkovic weg

De van oorlogsmisdaden verdachte Dragan Vasiljkovic is spoorloos.

Dinsdag besliste het hooggerechtshof in de Australische hoofdstad Canberra, dat de man met zowel de Servische als Australische nationaliteit uitgeleverd mag worden aan Kroatië, waar justitie hem verdenkt van moorden, martelingen en verkrachtingen.

Australische media meldden donderdag, dat de 55-jarige Vasiljkovic maandag nog bij de rechtszaak aanwezig was, maar daarna is hij niet meer gezien ondanks dat de politie hem in de gaten zou hebben gehouden.

Vasiljkovic gaf volgens een reeks getuigen in het begin van de jaren '90 leiding aan de Rode Baretten, een paramilitaire eenheid van etnische Serviërs die onder meer dood en verderf zaaide in de Kninregio en in Zvornik, niet ver van Srebrenica. Zelf ontkent hij zich schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten. Hij toonde zich in het verleden wel uiterst trots op zijn prestaties als commandant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.