Home

Achtergrond 406 x bekeken 3 reacties

VWA: tot nu toe 857 bokken gedood

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft nu bij 40 van de 88 bedrijven waar Q-koorts is vastgesteld mogelijk besmette bokken geruimd.

In totaal zijn 857 bokken geëuthanaseerd.

Er zijn nog 61 bokken waarbij de eigenaar gekozen heeft voor een sperma- of serumtest waarvan de uitslag nog onbekend is. De VWA doodt bokken waarvoor geen aparte test is aangevraagd. De dieren worden op het bedrijf gedood of in een slachthuis.

Bokken en rammen op besmette bedrijven mogen als ze drie keer negatief testen op Q-koorts weer worden ingezet voor fokkerij. Voor iedere bok die afgevoerd wordt, krijgt een veehouder 18 euro voor de eerste maand na besmetverklaring. Voor de dagen daarna ontvangt hij 27 cent per dier per dag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacco

  Die vergoeding is alleen voor slachtbokken, voor fokbokken geldt een heel andere vergoeding. Waarom wordt er op deze site zo vaak onjuiste of onvolledige informatie geplaatst?

 • no-profile-image

  dierenvriend

  waarom hebben wij een minister van landbouw ???? om de boerenbedrijven te ruimen ????? dat is dieren afslachten en de boeren maken ze ...kapot ...

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Morgen worden ook bij ons 8 van de 12 bokken afgevoerd. Prachtige dieren waar onze toekomst op was gebouwd en waar we hele hoge verwachtingen van hadden. Deze dag wordt minstens ze triest als de dag dat een deel van onze melkgeiten werden afgemaakt. 23 jaar fokkerij zit in de dieren. Dit is echt geen kattepis. SCHANDE SCHANDE SCHANDE SCHANDE

Of registreer je om te kunnen reageren.