Home

Achtergrond 172 x bekeken

VN-hof tikt Uruguay op vingers in milieuzaak

Uruguay heeft een verdrag met Argentinië geschonden toen het zonder overleg een papierpulpfabriek liet bouwen aan de grensrivier de Uruguay.

Er is echter geen dusdanige schade aan het milieu ontstaan dat Montevideo schadevergoeding zou moeten betalen aan Buenos Aires. Dit heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. Beide Zuid-Amerikaanse landen liggen al jaren overhoop over de papierfabriek die volgens Argentinië de grensrivier vervuilt. Uruguay ontkent dat.

Arresten van het Internationaal Gerechtshof inzake geschillen tussen staten zijn volkenrechtelijk bindend. Beide landen hadden dan ook van tevoren aangegeven dat zij de uitspraak van de hoogste VN-rechters in het Haagse Vredespaleis zouden respecteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.