Home

Achtergrond 363 x bekeken 1 reactie

Top tuinbouw zit vast in Sint Petersburg

Door het afgesloten luchtruim kunnen bezoekers van het groente- en fruitcongres Fresh 2010 in Sint Petersburg niet terug vliegen.

Daardoor is de top van een aantal bedrijven en instellingen tot zeker dit weekend gedwongen in Rusland te verblijven. Onder de gestrande passagiers is directeur Mart Valstar van Best Fresh Group, en vertegenwoordigers van The Greenery, Van der Staay en ook de directeur van de koepel voor afzetorganisaties DPA Hans van Es. Ook FrugiVenta-directeur Willem Baljeu zit vast in Sint Petersburg. "We doen nu niets anders dan in het reisbureau zitten en wachten wat er gaat gebeuren. Ik heb begrepen dat tot zeker morgen zes uur de luchthaven in Nederland dicht zit. We hebben nu omgeboekt naar zondagmiddag."

Ook vertegenwoordigers van GroentenFruit Bureau en het Productschap Tuinbouw moeten langer in Rusland blijven. Baljeu: "Er zijn ergere plaatsen om vast te zitten. We hebben de tijd ook al nuttig gebruikt, we hebben tot diep in de nacht de situatie in de tuinbouw besproken."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Zitten wachten op betere omstandigheden, zonde van de tijd. Niemand garandeert dat het zondag of maandag of---- beter is. Neem de trein duurt een paar dagen maar dan kun je reizen en de tuinbouw doornemen. Tevens zie je wat van de wereld. De intercity treinen in Rusland zijn echt af en voorzien van de nodige luxe zoals TV., Room service en niet te vergeten de Restauratie met voldoende Hartversterking.

Of registreer je om te kunnen reageren.