Home

Achtergrond 187 x bekeken

Tesco ziet herstel consumentenvertrouwen

Het Britse supermarktconcern Tesco ziet wereldwijd signalen van een aantrekkend consumentenvertrouwen.

Alleen in het thuisland lijkt de rek er enigszins uit. Dat zei de branchegenoot van Ahold vandaag bij de presentatie van de resultaten over het gebroken boekjaar 2009/2010.

Tesco haalde in het jaar, dat liep tot 27 februari, een winst voor belasting en eenmalige posten van 3,4 miljard pond sterling (3,9 miljard euro). De omzet, exclusief btw, steeg met 5,6 procent tot 56,9 miljard pond.

Het bedrijf heeft 4300 winkels in veertien landen. In zeven van de dertien landen buiten het Verenigd Koninkrijk is de omzet in de eerste maanden van het boekjaar 2010/2011 gestegen, aldus Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar onder meer negen grote winkels te openen in China en ongeveer een per week in de Verenigde Staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.