Home

Achtergrond 269 x bekeken

Steun NBHV zorgt voor lagere boetes blauwtong

Alle ruim dertig veehandelaren die in het najaar van 2006 zijn beboet voor overtreding van de regelgeving en die juridische steun zochten van de veehandelsbond, hebben minder straf ontvangen.

Dit meldt de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV).

Sommige handelaren hadden tot 30.000 euro boete opgelegd gekregen. Die boetes waren volgens de NBHV veelal onterecht, omdat handelaren door de snel veranderende regels vaak onwetend overtredingen begingen.

In totaal 17 beboete handelaren kwamen er dankzij de juridische bijstand uiteindelijk zonder boete vanaf, acht bedrijven kregen duizenden euro’s minder boete. Een aantal resterende zaken wacht nog op behandeling door het Gerechtshof.

Of registreer je om te kunnen reageren.