Home

Achtergrond 195 x bekeken

Sprinkhanen teisteren Oost-Australië

Miljoenen sprinkhanen teisteren het oosten van Australië. Op sommige plekken zitten wel tien sprinkhanen per vierkante meter.

"Dat zijn er erg veel'', aldus de voorzitter van de Australische commissie voor sprinkhanenplagen vandaag. In totaal hebben de sprinkhanen een gebied van 500.000 vierkante kilometer in beslag genomen. "Het is duidelijk een wijdverbreide plaag'', aldus voorzitter Chris Adriaansen. De sprinkhanen gedijen goed omdat het oosten van Australië de afgelopen tijd regelmatig te kampen had met overstromingen. Nu vreten ze massaal boerenland kaal. "Er is een boer die zeker 400 hectare grond opnieuw moet inzaaien.''

Adriaansen vreest dat het ergste nog moet komen. "De sprinkhanen zullen zich gaan voortplanten. Van half september tot en met oktober moet het hele gebied rekening houden met een ernstige plaag.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.