Home

Achtergrond 253 x bekeken

Sint Basiliuskathedraal op Keukenhof in volle bloei

Het reuze mozaïek van de Pokrovkathedraal (Basiliuskathedraal) die op Keukenhof in Lisse is geplant, staat op dit moment in volle bloei.

Het mozaïek is niet zoals gebruikelijk samengesteld uit bloemenkoppen of hyacintentrossen, maar is in oktober geplant met ongeveer 65.000 bloembollen, waarvoor toen de eerste bollen werden geplant door Mr K.G. Gevorgian, ambassadeur van Rusland, samen met Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur Keukenhof.

Het mozaïek met een oppervlakte van 21 bij 12 meter toont een impressie van de toren van de Basiliuskathedraal op het rode plein in Moskou. Mede omdat het in bloei gekomen bloembollen betreft en dus niet de afgesneden bloemkoppen, zal het mozaïek naar verwachting nog vele dagen in volle glorie te bezichtigen zijn.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.