Home

Achtergrond 237 x bekeken

Schimmeldruk in tarwe goed beheersbaar

De schimmeldruk in tarwe is goed beheersbaar door een combinatie van maatregelen, zoals gebruik van resistente rassen, het nauwkeurig bemesten met stikstof en het bestrijden van schimmelziekten op basis van waarnemingen.

Deze combinatie van maatregelen levert het hoogste saldo op, meldt de campagne ‘Duurzaam telen begint bij jou’. Dat is een samenwerkingsproject van CLM, DLV, LTO en Arvalis, dat wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van landbouw.

Volgens de organisatie toont onderzoek aan dat maximaal twee bespuitingen tegen schimmels het hoogste saldo oplevert. “Een standaardbespuiting in het driebladstadium is onnodig. In de meeste regio’s is de ziektedruk in tarwe nog laag en is de kans op uitbreiding van septoria laag.”

Of registreer je om te kunnen reageren.