Home

Achtergrond 366 x bekeken 2 reacties

'Scheid klimaat- en energiebeleid'

Regeringen moeten een scheiding aanbrengen tussen klimaatbeleid en beleid rondom energie.

Dat is nodig omdat er veel te grote twijfels zijn over de mate waarin de mens via de uitstoot van CO2 verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Dat zei professor Salomon Kroonenberg van de TU Delft vandaag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over klimaatverandering. Kroonenberg is wel een voorstander van duurzame energie. Maar juist door de beleidsterreinen van klimaat en energie bij elkaar te brengen, loop je volgens hem het risico dat duurzaamheid ondergesneeuwd raakt.

"Stel dat het weer kouder wordt, wat zeggen mensen dan? Het is kouder dus het broeikaseffect gaat niet op? Dan ontneem je hen de stimulans om duurzame vormen van energie te ontwikkelen. Dus scheid klimaat- en energiebeleid.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gerrie

    Vele deelnemers aan de top in Kopenhagen wisten waarschijnlijk niet eens het verschil tussen koolzuurgas en zuurkool. Dat is nou politiek

  • no-profile-image

    h.wouters@kollumerland.nl

    Helaas wordt menig regering niet geleid door kennis maar door de waan van de dag. Het is makkelijker luisteren naar diegene met het meeste kabaal en moeilijk luisteren naar iemand met kennis.

Of registreer je om te kunnen reageren.