Home

Achtergrond 201 x bekeken

SBR voor u?

Ondernemers kunnen hun cliëntadviseur bij de GIBO Groep opdracht geven om gegevens door te sturen naar organisaties (andere bedrijven, overheid) die deze gegevens nodig hebben. Deze gegevens zijn al vastgelegd in de administratie voor bijvoorbeeld de jaarrekening of een kwartaalrapportage. Het is niet meer nodig zo’n rapport in z’n geheel te versturen of over te tikken. Het computersysteem selecteert met één druk op de knop precies de gevraagde gegevens. Snel en foutloos.

SBR wat is dat?

- SBR: Standaard Bedrijfsrapportage (Standard Business Reporting) is de manier waarop gegevens digitaal en volgens een gestandaardiseerde manier worden uitgewisseld. Met SBR wil de overheid de administratieve lastendruk voor bedrijven verminderen. Naast het standaardiseren van de technologie (XBRL) en de gegevenselementen (Taxonomie) is de wet- en regelgeving vereenvoudigd, met name voor kleine ondernemingen.
- Taxonomie: Het geheel van begrippen dat gebruikt wordt om te communiceren
met andere organisaties. Iedere organisatie moet dezelfde begrippen gebruiken en daaraan dezelfde betekenis toekennen. Dit is essentieel voor een glashelder begrip van de informatie die uitgewisseld wordt. De Taxonomie is het woordenboek van SBR.

- XBRL: De regels van de taal waarmee computersystemen informatie uitwisselen.
Vergelijkbaar met HTML voor e-mail. Alleen organisaties die dezelfde standaard gebruiken, kunnen gegevens geautomatiseerd naar elkaar versturen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.