Home

Achtergrond 312 x bekeken 6 reacties

Ruim 23.000 konijnen gedood tijdens paasjacht

Tijdens de traditionele paasjacht in de Nieuw-Zeelandse regio Otago zijn 23.064 wilde konijnen gedood.

Dat is het op twee na hoogste aantal tijdens de paasjacht in negentien jaar tijd. Wel werd het recordaantal gedode konijnen per team gebroken. Dat meldden Nieuw-Zeelandse media maandag.

Dit jaar schoten 39 teams gemiddeld 590 konijnen dood. Ook was de jacht voor enkele andere dieren als geiten en vogels fataal. In 1997 werd een recordaantal van 23.949 konijnen doodgeschoten, maar toen deden er 44 teams mee. Zij haalden een gemiddelde van ongeveer 540 dieren in 24 uur tijd.

Nieuw-Zeeland heeft te maken met een konijnenplaag. De dieren eten het gras op dat voor vee bedoeld is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer,
  Beter milieu begint bij jezelf!

 • no-profile-image

  herkauwer

  De enige plaag die wij kennen loopt op twee benen. Daar en nergens anders ligt de oorzaak van alle ellende all over the world! Al meer dan 7 miljard onverzadigbare en onverdraagzame grote grazers, die alle leefbaarheid van de planeet wegvreten en kapot maken!

 • no-profile-image

  Hans

  Haal aub die jagers naar Nederland. Hier is ook nog wat voor ze te doen.....

 • no-profile-image

  down under

  ?,?. Deze keer ben ik het toch met Herkauwer eens. Het is makkelijker om met een paar miljard mensen een verantwoord consumptie patroon te volgen, i.p.v. met 7-8 milajard mensen. 1 a 1.5 miljard mensen is het niveau welke al millenia vrij stabiel was maar de laatse 50 tot 75 jaar is deze ge-explodeerd tot nu al ruim 7 miljard en nog door groeit (volgens de "kenners") tot boven de 10 miljard. Dit samen met een ongebreidelde consumptiegroei/drang leidt tot de problemen die nu aan het ontstaan zijn.

 • no-profile-image

  ?

  Down under,
  Maar terug naar de basis, wij mensen zijn zelf verantwoordelijk, vandaar een beter milieu begint bij jezelf.
  Mensen in het algemeen, zijn niet meer geintresseerd waar hun eten vandaar komt en zijn zogenaamd gechockeerd,bij het zien van een varkensstal.
  Schijnheilig moraal,want als ze dan weer van de week in Lidl,Aldi staan,pakken ze die goedkope karbo.
  Mensen worden meer en meer,egocentrisch.

 • no-profile-image

  niks nieuws

  Inderdaad, bij ons is de plaag niet kleiner, maar wordt er niks aan gedaan. Paar ganzen, zwanen en wilde zwijnen minder zou geen kwaad kunnen. Maar net als met alles (Q koorts bijvoorbeeld) laten ze het hier helemaal uit de klauw lopen voordat er wat gedaan wordt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.