Home

Achtergrond 252 x bekeken

Roemenië oogst minder tarwe

De akkerbouwers in Roemenië oogsten dit jaar 4,8 miljoen ton tarwe.

Dat is bijna evenveel als de 5 miljoen ton die vorig jaar is geoogst, meldt het Roemeense dagblad Ziarul Financiar. Het tarweareaal is gekrompen, maar omdat de productie per hectare stijgt komt de oogst uit op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Volgens berekeningen van het dagblad gaat er ongeveer een half miljard euro om in de Roemeense tarwesector per jaar.

Volgens voorzitter Viorel Matei van de Roemeense boerenbond is zijn de weersomstandigheden nu goed voor de tarwe. "Maar de helft van het tarweareaal heeft vanwege geldgebrek onvoldoende bemesting gekregen voor een optimale productie", zei hij tegen het dagblad.

Of registreer je om te kunnen reageren.