Home

Achtergrond 149 x bekeken

Raad van State fluit Vrom terug om bomenkap

De Limburgse gemeente Onderbanken heeft een slepend conflict met het ministerie van Vrom over de gedwongen kap van bomen gewonnen.

De minister maakte het in 2005 tegen de zin van de Limburgse gemeente mogelijk om bomen weg te halen in de Schinveldse bossen, wat nodig zou zijn voor het vliegverkeer van en naar de naburige Awacs-vliegbasis in het Duitse Geilenkirchen.

De Raad van State heeft dat besluit van de minister van Vrom woensdag herroepen en het geschil daarmee definitief in het voordeel van Onderbanken beslecht. Volgens de hoogste bestuursrechter is de minister niet in staat gebleken om binnen een redelijke termijn goed te onderbouwen waarom de toename van geluidsoverlast van het vliegverkeer aanvaardbaar is.

Onderbanken en de Vereniging Stop Awacs Overlast hadden een schadevergoeding gevraagd. Of ze die krijgen, is nog niet duidelijk. De Raad van State heeft meer gegevens nodig om hierover te oordelen en zal er daarom later uitspraak over doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.