Home

Achtergrond 184 x bekeken 14 reacties

'Q-koortsbacterie in melk na vaccinatie'

De bacterie Coxiella burnetii, die Q-koorts veroorzaakt, kan na vaccinatie van dieren wel in de melk terechtkomen.

Dat is de voorlopige conclusie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis na onderzoek, zo liet een woordvoerster van het ziekenhuis woensdagavond aan het Brabants Dagblad weten.

Zij deed dat naar aanleiding van berichtgeving van die strekking van Omroep Brabant, meldt de krant. De uitkomsten zijn in tegenspraak met wat de overheid stelt, namelijk dat na vaccinatie Coxiella burnetii DNA uit het vaccin niet in de melk kan terechtkomen, aldus de zegsvrouw.

De woordvoerster benadrukt dat er aan het ”kleinschalige onderzoek geen definitieve conclusies kunnen worden verbonden, maar dat het wel aanleiding kan zijn om een grootschalig onderzoek te laten uitvoeren”. Dat zou dan gedaan moeten worden door een veterinair instituut.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mijn bedrijf

  Collega's hier ben ik het roerend mee eens. Eerst gedegen onderzoek en dan pas verder gaan met enten. De overheid doet eerst en gaat daarna pas denken. Of dat laatste misschien wel helemaal niet. Onze toekomst hangt er van af en ze stappen zomaar overal over heen. Onvoorstelbaar!

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  En nog steeds houden de "deskundigen" vol, dat het probleem alleen bij de geiten en de melkgevende schapen ligt. Terwijl er is vastgesteld dat in het buitenland 50% van de uitbraken werd veroorzaakt door schapen. Maar vooral niet de schapen enten, want dat kostenplaatje is veel te groot. Eerst meer mensen ziek laten worden en dan zeggen: wir haben es nicht gewust. Ga zo lekker door met dit beleid. Steek je kop maar in het zand, straks komen er weer verkiezingen en wordt het stokje weer overgenomen door een andere marionet!

  SUKKELS, SUKKELS, SUKKELS, SUKKELS

 • no-profile-image

  geitenhouder

  nu toch maar wachten met enten

 • no-profile-image

  eveneens

  ik ent pertinent niet. dit risico is veel te groot en durf ik niet te nemen.

 • no-profile-image

  ben benieuwd

  Kijk vanavond naar NOVA Ned.2 om 22.15 uur. Daar wordt deze zaak besproken.

 • no-profile-image

  geitenhouder

  Het is te triest voor woorden, dit wanbeleid. Ze doen zomaar wat ten koste van de geiten en de geitenboeren. Schandalig, ik heb ook geen hoop meer dan dit nog goed komt. Ben alle vertrouwen kwijt.

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Beste schapenboer, wanneer is er bij jullie geent?

 • no-profile-image

  schapenboer

  Geitenhouder brabant 25 mrt en 1april
  de tankmonster na 25 mrt was dus neg.

 • no-profile-image

  geitenboer

  Deskundigen? Ambtenaren? Ratten zijn het bij de VWA en LNV is een zorginstelling met dagopvang voor verstandelijk gehandicapten. Kost bakken met geld. Q koorts, perceelsregistratie, mestbeleid, Oostvaardersplassen. Er klopt niets van maar levert in iedere geval nieuws op.

 • no-profile-image

  ben benieuwd

  Item wordt morgenavond uitgezonden!!

 • no-profile-image

  Schapenboer

  Ja, zaai maar weer twijfel kunnen ze eind mei zeggen er is te weinig geent, dus geen verruiming van de maatregelen. Dus pas op als je beslist niet te gaan enten geitenhouders! Wij hebben geent en gelukkig nog steeds negatief.

 • no-profile-image

  geitenhouder

  waar zijn ze mee bezig , ze willen gewoon de geitensector in laten dammen lijkt het wel op.
  ze pakken alles van je af financieel emotioneel gaan wij er aan kapot. gerda dit kan toch wel anders. ga de geiten invidueel testen zoals al zoveel boeren gedaan hebben.
  lijkt me een betere en goedkopere oplossing.
  en dan ruim je meteen de goede dieren, en niet de gezonde drachtige geiten , zoals jullie nu al gedaan hebben.

 • no-profile-image

  .

  is dit niet juist een gunstige boodschap? hierdoor kunnen geruimde geitenhouders toch aantonen dat ze niet geruimd hadden hoeven worden? of zie ik dat verkeerd?

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Voor ons is dit zeer zeker het geval! Wij zijn vanaf december steeds helemaal negatief geweest, vandaag zijn onze geiten weer geent. Ben benieuwd wat dat dadelijk voor uitslagen gaat geven. Ons bedrijf is overigens in januari al geruimd. Wij hebben dus niets meer te verliezen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.