Home

Achtergrond 174 x bekeken 8 reacties

PvdD Noord-Holland stopt campagne

De Partij voor de Dieren in Noord-Holland zal tot aan het partijcongres in navolging van Zeeland geen campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen voeren.

Dat heeft het Noord-Hollandse Statenlid Peter van Poelgeest van de partij gisteravond gezegd. Hij bevestigt daarmee berichtgeving van RTL Nieuws. De campagnestop is een protest tegen het feit dat Kamerlid Esther Ouwehand niet op de concept-kandidatenlijst voor de verkiezingen staat.

”We willen dit als signaal afgeven richting het bestuur. Het is een besluit dat echt niet wordt begrepen. Het bestuur moet maar eens met een goede uitleg komen”, aldus Van Poelgeest. ”Ik heb er nooit iets van gemerkt dat Esther Ouwehand niet goed zou functioneren in de Tweede Kamer.” Als er geen goede uitleg van het bestuur komt, kunnen de gevolgen voor de partij volgens het Statenlid ’desastreus’ zijn. ”Het zal dan grote invloed hebben op onze campagne.”

Van Poelgeest vindt dat kritische leden van de partij zich over de kwestie moeten kunnen uitspreken. ”Dat past ook bij een maatschappijkritische partij als de onze.” Volgens hem hebben meerdere afdelingen in het land kritiek op het besluit van het bestuur om Ouwehand niet op de kandidatenlijst te plaatsen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geert

  gelijk opheffen deze niets zeggende partij

 • no-profile-image

  groeten uit

  nu de bikamutsen weer afgaan leer je het echte gezicht kennen van de terrorist ze maken zelfs onderling ruzie

 • no-profile-image

  Han

  Na uitlatingen gisteravond van de oud voorzitter van de PvdD m.b.t. het gesloten karakter van het partij congres (geen pottenkijkers/pers) en zijn afwezigheid daar (protest) om vermelde reden, zou het zetelverlies in de jongste peiling zich wel eens kunnen doorzetten en dan moeten de dierhouders hun waakhonden weer in stelling zetten. Mevr. Thieme moet dan weer letterlijk aan de weg timmeren want nog zo'n peiling en er is geen PvdD in de Tweede Kamer aanwezig. Krijgt LNV ook aanzienlijk minder (overbodige) vragen te beantwoorden.

 • no-profile-image

  Jan Rap

  Kanibaal linksmenschen stemmen nooit op Wilders.
  Dankzij de dierenpartij kregen we een nipte meerderheid voor het generaal pardon.
  Wilders heeft het niet echt op met asielzoekers.
  Of is het nou echt zo dat er dan alleen maar hersenloze op de dierenpartij hebben gestemd om dan nu op Wilders te gaan stemmen ?????

 • no-profile-image

  ,,

  Het bestuur is volgens mij Mariane Thieme zo zie je bij de PVV Wilders de touwtjes in handen hebben.Ik heb zo de indruk dat Ester een te grote concurent is voor Mariane,s populariteit ,omdat daar veel meer inhoud vanuit gaat.

 • no-profile-image

  gert

  Wel campagne in de Oostvaarderplassen natuurlijk !!

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Nou Rednecks als de PvdD verdwijnt dan kun je wel eens van de koude kermis thuiskomen.Gaan ze PVV stemmen. En die hebben soms heel verrassende standpunten......doei nertsen etc.

 • no-profile-image

  Historicus

  De NSB was van oorsprong ook socialischtisch.........veel PVV stemmers zijn in feite verkapte PvdA stemmers....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.