Home

Achtergrond 205 x bekeken

Prins doet toch mee aan Run for Water

Prins Willem-Alexander doet zondag alsnog mee aan de Run for Water rond het Olympisch Stadion in Amsterdam, een loop van 6 kilometer lang van Live Earth Amsterdam.

Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.
Willem-Alexander had afgezegd voor het evenement omdat hij samen met minister-president Jan Peter Balkenende naar Polen zou gaan om daar de begrafenis van de Poolse president Lech Kaczynski bij te wonen. Nu het bezoek is geschrapt wegens het vliegverbod in Nederland en andere Europese landen na de vulkaanuitbarsting in IJsland, kan hij toch meedoen.

Doel van Run for Water is het genereren van aandacht voor de mondiale drinkwaterproblematiek. De Amerikaanse organisatie Live Earth, opgericht door Al Gore en Kevin Wall, heeft eind 2009 de Live Earth Run for Water-campagne gelanceerd. Zondag zullen op meer dan honderd plekken op de wereld 6 kilometerlopen en concerten plaatsvinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.