Home

Achtergrond 166 x bekeken

Poolse president wordt zondag begraven

De bij de vliegramp in het Russische Smolensk omgekomen Poolse president Lech Kaczynski wordt zondag begraven.

Dat hebben de Poolse autoriteiten vandaag laten weten.

Bij de vliegramp kwamen in totaal 96 mensen om het leven. Naast de 60-jarige Kaczynski zijn dat onder anderen zijn vrouw Maria Kaczynska, de chef-staf van het leger, de president van de centrale bank en een groot aantal politici. Ze waren op weg naar Katyn om daar de moord te herdenken op duizenden Polen door de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een vliegtuig met de stoffelijke resten van Kaczynska is dinsdag vanuit Rusland naar Polen vertrokken. Kaczynska komt naast haar man te liggen, die ligt opgebaard in het presidentieel paleis in Warschau. Het lichaam van Kaczynski was in het weekeinde al gerepatrieerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.