Home

Achtergrond 226 x bekeken

Poolse president Kaczynski omgekomen

President Lech Kaczynski is zaterdag omgekomen, toen het Poolse regeringstoestel nabij de West-Russische stad Smolensk neerstortte.

Dat heeft het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN bevestigd. Ook gouverneur Slawomir Skrzypek van de centrale bank kwam volgens een regeringsfunctionaris om.

Kaczynski, geboren op 18 juni 1949 in Warschau, was president sinds 2005. Met zijn tweelingbroer Jaroslaw stichtte hij de conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS). Zijn broer was in 2006 en 2007 premier. Lech Kaczynski heeft de laatste jaren herhaaldelijk in de clinch gelegen met de huidige premier, de liberaal Donald Tusk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.