Home

Achtergrond 162 x bekeken

Politie negeert veiligheidsadvies 30 april

In Middelburg en Wemeldinge worden op Koninginnedag in tegenstelling tot een aanbeveling van het instituut voor Veiligheid en Crisismanagement COT geen poortjes ingezet om bezoekers te fouilleren.

Dat liet een woordvoerster van de politie vandaag weten.

Volgens de politie is het al nauwelijks mogelijk maar zouden de poortjes ook de feeststemming kunnen bederven. "Die poortjes hebben alleen nut als het gebied compleet is afgesloten'', zegt de woordvoerster desgevraagd.

Bovendien, zo zegt ze, heeft de politie de mogelijkheid tot preventief fouilleren, maakt ze gebruik van zogenaamde spotters die speciaal kijken naar mensen die zich raar gedragen en zijn er extra camera's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.