Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Polikliniek voor Q-koorts in Nijmegen

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen opent maandag een polikliniek voor Q-koorts.

Het Nijmeegse ziekenhuis is hiermee het tweede ziekenhuis met een Q-koortspoli, na het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch.

"In Den Bosch is het erg druk op de Q-koortspolikliniek en ook hier merken we bij het streeklaboratorium dat het aantal mensen dat getest wordt op Q-koorts sterk toe neemt. Patiënten en artsen zijn steeds allerter op de ziekte", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Voor de polikliniek zijn infectiologen, arts-microbiologen en longartsen beschikbaar. Mensen die denken Q-koorts te hebben kunnen niet rechtsstreeks naar de polikliniek. "Deze mensen moeten eerst naar de huisarts. Als het nodig is zal de huisarts de patiënten doorsturen naar de Q-koorts polikliniek", aldus de woordvoerder. Het CWZ zit aan de rand van het epidemiegebied, waar het aantal patiënten nog steeds groeit.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dierenvriend

    de geiten die moesten aflammeren zijn afgeslacht ,hoe kan de Q koorts bacterie dan nog mensen besmetten ??????? of zijn de geiten en schapen de oorzaak niet VERBURG ???????

Of registreer je om te kunnen reageren.