Home

Achtergrond 189 x bekeken

Particuliere 1 aprilgrap verkeert in crisis

Het maken van 1 aprilgrappen door particulieren is de afgelopen jaren achteruitgegaan, terwijl de traditie meer commercieel wordt uitgebuit.

Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van universiteit Bonn.

Volgens cultureel antropoloog Gunther Hirschfelder speelt de vrees een rol dat de eigen 1 aprilgrap niet goed genoeg is. ,,Men denkt dat al die grappenmakers op tv sowieso veel grappiger zijn en het eigen idee niet goed genoeg'', aldus de wetenschapper tegen nieuwsportaal nachrichten.at.

Ook volgens de beheerder van 1 aprilgrappensite www.aprilscherze.net, Dietmar Koch, zijn de media de reden voor de teloorgang van de 1 aprilgrap onder vrienden, collega's en scholieren. ,,De mensen waren vroeger niet blootgesteld aan een te grote dosis prikkels van de media en werden zelf creatief'', aldus Koch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.