Home

Achtergrond 170 x bekeken

Park Sonsbeek beste openbare ruimte 2010

Het Arnhemse park Sonsbeek is gekozen tot Beste Openbare Ruimte van het jaar.

Het park kreeg de onderscheiding van het blad Stedelijk Interieur. De prijs is vandaag uitgereikt. De vak- en publieksjury verkoos Sonsbeek boven het Kralingse Bos in Rotterdam en Park Valkenberg in Breda.

De jury koos voor Park Sonsbeek wegens de "heldere visie die tot de grassprietjes wordt doorgevoerd''. Het park wordt geprezen om zijn bereikbaarheid en de plannen voor een gratis wifi-internetverbinding. Ook de samenwerking met zorgcentra die therapieën organiseren in het park, is volgens de organisatie bijzonder.

De prijs bestaat uit twee tegels, de ene voor de jury- en de andere voor de publieksprijs. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Urban Design beurs in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.