Home

Achtergrond 267 x bekeken

PS Brabant: geen ontheffing voor grotere stal

Brabantse veeboeren die na verplaatsing van hun bedrijf nog recht meenden te hebben op uitbreiding tot boven recent ingestelde normen voor megastallen, krijgen voorlopig geen ontheffing.

Provinciale Staten (PS) hebben dat vandaag besloten nadat het beeld was ontstaan dat het bestuur, Gedeputeerde Staten, voor zogenoemde lopende zaken een achterdeur had opengezet.

Het gaat om veehouders die rechten hebben opgebouwd op basis van bijvoorbeeld mondelinge afspraken of reeds gemaakte kosten. Provinciale Staten willen eerst weten om hoeveel bedrijven het gaat en wat Gedeputeerde Staten daarmee van plan zijn.

Uit een inventarisatie door de provincie blijkt dat nog ongeveer vijftig veehouders op basis van eerdere afspraken kans hebben op vestiging op maagdelijke grond in zogenoemde landbouwontwikkelingsgebieden. Het is de provincie nog niet bekend hoeveel boeren aanspraak kunnen maken op uitbreiding van stallen boven de nieuwe normen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.