Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Overleg zuivel-cao hervat

Werkgevers in de zuivelsector hebben vanochtend het overleg met de vakbonden over de nieuwe cao hervat.

De bonden hadden de werkgevers een ultimatum gesteld. Als zij voor woensdag 12.00 uur niet tegemoet zouden komen aan de cao-eisen van de werknemers, zouden er acties volgen. CNV-bestuurder Leo Bons rekent op een zeer lang gesprek: "Afhankelijk van de uitkomst bekijken we of er acties volgen''.

De zuivel-cao geldt voor tienduizend werknemers van zuivelverwerkende fabrieken, zoals FrieslandCampina. Het belangrijkste geschilpunt in de onderhandelingen is de loonsverhoging. De vakbonden willen een loonsverhoging van 1,25 procent in een eenjarige cao, terwijl de werkgevers min of meer vasthouden aan de nullijn. "Het verschil daartussen is gewoon te groot'', zei FNV-bestuurder Harry Vellenga eerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    het word tijd dat we (melkveehouders) de zuivelfabrieken weer zelf gaan beheren. We voelen ons er niks te beroerd voor om zelf weer aan de produktielijn te gaan staan zoals we in het verleden al vaker gedaan hebben tijdens een staking...best leuk werk trouwens...

Of registreer je om te kunnen reageren.