Home

Achtergrond 212 x bekeken

'Nazorg vermindert recidive met 10 procent'

Ex-gedetineerden die een nazorgprogramma volgen (van DOOR, Exodus, Moria of Ontmoeting) vervallen bijna 10 procent minder in herhaling dan voormalig gevangenen die dat niet doen.

Dat meldt Exodus, dat opvang en ondersteuning biedt aan ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun straf. Exodus heeft onderzoek laten doen door Martin Moerings, hoogleraar penologie aan de Universiteit Leiden.

Twee jaar na het verlaten van Exodus of een van de andere nazorgorganisaties heeft 49,3 procent van de oud-gedetineerden gerecidiveerd, stelde hij vast. De verwachte kans op herhaling van deze groep ex-gedetineerden is anders 58,7 procent.

Moerings biedt het onderzoek donderdag aan de afdeling Sanctie- en Preventiebeleid van het ministerie van Justitie aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.