Home

Achtergrond 350 x bekeken

Mooie nieuwe tulpen in beeld

Het aanbod tulpen voor de wekelijkse bloemenkeuring is ook deze week niet omvangrijk, maar hetgeen dat is ingebracht mag er zijn.

Zoals de prachtige bloemvorm van de nieuwe cultivar No. 1 van Jaco van Rijssel. Een forse rood/crème bloem die tijdens de bloei doorgroeit. Zo beleeft men ook flink plezier aan deze tulp, want de houdbaarheid is zeer goed.

W. van Haaster toont onder andere de gele Tulipa 'Moonwalker' en de witte 'Darwisnow'. H. Wentink kwam met een selectie uit de Tulipa 'Gerbrandt Kieft' naar Lisse. Een tulp die in 1951 werd geregistreerd, een mooie exemplaar uit de groep dubbel laat.

In de stand van Cees Breed ook tulpen, zoals de viridiflora (meebloemig) pottulp 'China Town' en de dubbele tulp 'Globe'. Geerlings-Bergamo showt een gele tulp met donkere strepen die een verloping is uit T. 'Gander Ouverture', H. Duineveld showt een dubbele, roze forse verloping uit T. 'Christmas Dream' en Gebr. van der Slot de geel/rode Tulipa 'Parade Champ'.

Lelies zijn er deze week ook. Zoals van de kwekersvereniging The Originals met onder andere de gele potlelie 'Goldwing', de oranje potlelie 'Matrix' en ferme boeketten van onder meer L. 'Nova Zembla' en de rode L. 'Powergloss'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.