Home

Achtergrond 193 x bekeken

Meisjes mogelijk gehoord over Benno L.

Maximaal zes meisjes die volgens justitie slachtoffer zijn geworden van aanranding door de Bossche zwemschoolhouder Benno L., worden in aanloop naar de behandeling van zijn strafzaak mogelijk nog verhoord over hun ervaringen.

De rechtbank in Den Bosch heeft een verzoek daartoe van advocaat Pieter van der Kruijs van de 59-jarige verdachte donderdagavond toegewezen.

Verzoeken om meisjes te horen die niet willen praten, zeer jong of zwakbegaafd zijn, wees de rechtbank op voorhand af. Of de toegestane verhoren nodig zijn, hangt af van de raadsman die op basis van beelden eerst wil kunnen beoordelen of de meisjes met geweld tot ontucht zijn gedwongen. Eventuele verhoren achter gesloten deuren gaan ook alleen over de vermeende dwang, bepaalde de rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.