Home

Achtergrond 147 x bekeken

Maatregelen na onderzoek naar lek 'Passage'

De rechtbank in Amsterdam heeft maatregelen getroffen tegen twee vrouwelijke medewerkers nadat de Rijksrecherche onderzoek had gedaan naar een mogelijk lek in het liquidatieproces Passage.

De vrouwen hebben geen vertrouwelijke informatie doorgespeeld aan de onderwereld, maar toch zijn hun posities onhoudbaar geworden, meldt de rechtbank vandaag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Het gaat om de griffier van de onderzoeksrechter in de zaak-Passage en een administratief medewerkster van de griffie. De griffier krijgt een andere baan op de rechtbank, buiten de sector strafrecht, aldus de rechtbank. De griffiemedewerkster mag niet bij de rechtbank blijven werken omdat zij "relaties in de familiesfeer heeft die gelieerd zijn aan het criminele milieu''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.