Home

Achtergrond 217 x bekeken 7 reacties

Maat: miljard aan landbouwgeld op het spel

De land- en tuinbouw kunnen een miljard aan fiscale regelingen verliezen, als de plannen van een adviescommissie over belastinghervormingen worden overgenomen.

Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, zei vandaag op een bijeenkomst in Zwolle dat hij er alles aan zal doen om de fiscale regelingen overeind te houden.

Negentig procent van de fiscale regelingen voor de land- en tuinbouw staan op de lijst van af te schaffen belastingvoordelen, aldus Maat. Hij wil de regelingen behouden.

“Maar daar zullen we ons stinkende best voor moeten doen. We moeten aantonen dat die vrijstellingen meer zijn dan alleen boerengeld.”
Maat zegt dat LTO Nederland samen met andere organisaties in het midden- en kleinbedrijf zal lobbyen tegen de afschaffing van ondernemersregelingen in de fiscale sfeer.

Ordinaire belastingmaatregelen accepteren we niet. “Aan de andere kant moeten wij zelf ook nadenken of de doelen waaraan het belastingeld wordt besteed wel duurzaam zijn. Met remmen en nee zeggen, zullen we het niet redden.”

De studiecommissie belastingstelsel heeft de vorstellen ontwikkeld in opdracht van toenmalig minister Bos en staatssecretaris De Jager. Bij ontvangst van het rapport heeft De Jager geen oordeel gegeven over de plannen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Voorbeeldje, meneer uit Groenendaal: De mestwet pakt voor akkerbouwers zodanig uit, dat zij de helft van hun benodigde mineralen tekort komen. (uitleg hierover is al genoeg gegeven door Henk van der Pol). Nu heeft de LTO het voor elkaar gekregen om voor de uien een N-gift van 145 kg. te realiseren. Is dit een succes? Nee, natuurlijk niet. Het is net zoiets als wanneer een inbreker bij jou 1000 euro steelt. De volgende dag krijgt hij spijt en brengt je 300 euro terug. Ben je dan blij? Nee, want je mist er nog 700. Wat de LTO moet doen is zulke onzin stelselmatig afwijzen, niet meewerken aan voor de boeren sigaar uit eigen doos. Trouwens, zo gaat het bij alles wat de LTO doet: veel weggeven, klein beetje terugpakken (het LIJKT een succes) en boeren als jij tuinen daar in. En dat Piet Wisse hier ook achter staat verbaast mij niet.

 • no-profile-image

  Leen

  Hallo, vreet jij ook uit die emmer soms?

 • no-profile-image

  Patrick

  Lees ik, 'Met remmen en nee zeggen, zullen we het niet redden.” Is dat een omslag naar nieuw pro-actief beleid, waarbij LTO eindelijk de oogkleppen af gaat zetten en gaat luisteren naar verstandige mensen?

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Helemaal mee eens, meneer uit Groenendaal.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  http://nieuweoogst.nu/ Dan weet je wat er gebeurd in agrarisch nederland

 • no-profile-image

  hallo

  Er wordt op hier altijd erg veel gescholden op de LTO. Ze zijn volgens veel reacties een instantie die veelal slechter als beter voor de boeren is.
  Nou dan weet je niet hoe slecht het voor de boeren eruit zou zien als ze helemaal niets deden. Dan hadden veel van de mensen die zo negatief over Lto doen, vast geen tijd meer om op deze plaats te reageren op diverse artikelen en negatief te doen over de LTO. Want dan waren ze geen boer meer en stonden de hele dag in de fabriek of aan de schop om geulen te graven voor een infra bedrijf.
  DENK NA VOORDAT JE REAGEERT, WANT DE MENSEN VAN LTO ZIJN IEDERE DAG DRUK BEZIG OM DE ONZINNIGE VERZINSEL VAN AMBTENAREN EN COMMISSIES ONGEDAAN TE MAKEN. DE CONTRIBUTIE DIE WE BETALEN KRIJGEN WE DUBBEL EN DWARS TERUG DOOR HUN INZET.

 • no-profile-image

  gert

  Groenendaal ,LTO vaart in een lekke boot ,ze moeten steeds maar blijven hozen om niet te zinken

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.