Home

Achtergrond 552 x bekeken

Lelies profiteren van betere prijsstelling

Alle lelies profiteerden van de aanzienlijk aantrekkende prijzen die de afgelopen week op de bloemenveilingen aan de orde waren. Voor de Longiflorum werd bijvoorbeeld twee kwartjes gemiddeld betaald, de Aziaten en LA’s deden € 0,36 en de Orientals stegen naar ruim 70 cent.

Dat zijn prijzen die over het algemeen tussen de 5 en 10 cent hoger liggen dan vorig jaar bij een redelijk vergelijkbare aanvoer. Een even mooie als noodzakelijke ontwikkeling op veel bedrijven.

Eenzelfde schitterende curve geldt voor de irissen. De gemiddelde prijs voor ruim 2 miljoen stuks wam uit op € 0,12 per stuk maar in de loop van de week kwam daar nog 2 cent bij. De gemiddelde prijs kwam richting de € 0,18, waar vorig jaar nog genoegen genomen moest worden met 8 centjes voor 10 procent meer aanvoer.

Het hyacintenseizoen is op een oor na gevild. 800.000 stuks werden nog op de bloemenveilingen aangevoerd en die deden een magere € 0,18. Het is 25 procent minder aanbod dan vorig jaar en een paar centen beter dan toen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.