Home

Achtergrond 182 x bekeken

Lelieprijzen onderuit

De prijsvorming van lelies stond afgelopen week flink onder druk.

Een belangrijke oorzaak daarvan ligt in het flink toegenomen aanbod. De voorspelling dat er nogal wat, door de koude, donkere en lange winter, uitgestelde productie op de markt komt, doet nu zijn invloed gelden.

Bij veiling FloraHolland in Aalsmeer gingen alle lelie-veilgroepen fors onderuit in gemiddelde prijs. In de veilgroep Orientals liep de prijs in enkele dagen terug van 72 naar 55 cent. De lagere waardering was op vrijwel alle fronten, een enkele uitzondering daargelaten, merkbaar. Alleen zware 'Robina' en 'Santander' wisten zich enigszins aan de malaise te onttrekken.

De aanvoer in de kleinste lelie-veilgroep, de Longiflorum lag 10 tot 15 procent lager dan een week eerder. De gemiddelde prijs lag tussen 40 en 45 cent. In de veilgroep LA/Aziaat daalde de gemiddelde prijs met 10 cent naar op z'n laagst 32 cent. Rood en wit wisten redelijk stabiele prijzen te realiseren. Roze blijft het erg goed doen met prijzen voor 'Brindisi' tot boven de 70 cent.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.