Home

Achtergrond 200 x bekeken

Legionellaslachtoffers krijgen bijna miljoen

De slachtoffers en nabestaanden van de legionellaramp in 1999 op de Westfriese Flora in Bovenkarspel krijgen samen bijna 1 miljoen euro schadevergoeding.

Dat meldde Theo Kremer, voorzitter van de Stichting Tegemoetkoming Legionellaslachtoffers (STL), vrijdagochtend. De stichting verdeelt het geld vanuit de verzekeraars van de standhouders onder 140 slachtoffers of nabestaanden. Volgens Kremer is het bedrag in kas niet helemaal toereikend om alle schade te vergoeden en krijgen alle slachtoffers die zich hebben gemeld, elk 63 procent van hun claims. "We hopen dat het boek nu dicht kan en dat hiermee een ingrijpende en vervelende periode kan worden afgesloten'', aldus Kremer.

Op de Westfriese Flora werden elf jaar geleden 242 mensen ziek door een legionellabesmetting. In de weken daarna overleden 32 mensen aan de gevolgen van die besmetting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.