Home

Achtergrond 206 x bekeken

Leden keuren jaarcijfers ZON niet goed uit onvrede

De jaarcijfers van afzetorganisatie ZON worden opgeschort, omdat goedkeuring van de leden ontbreekt.

Uit signalen blijkt dat een deel van de telers meer betrokkenheid wil bij het fusieproces met Fruitmasters. Ook wil een aantal telerscollectieven dat ZON dividend uitkeert of de bijzondere reserve aanspreekt nu bedrijven het economisch zwaar hebben.

Na de ledenvergadering van ZON gisteren hebben de jaarcijfers uit het jaarverslag geen status, zegt een woordvoerder. Later vandaag komt de organisatie met een persbericht.

In het jaarverslag over 2009 repte de afzetorganisatie over een gedaalde productomzet van 10 procent. De verkoopwaarde van 206,5 miljoen euro lag 12,3 miljoen euro achter bij 2008, zo meldde Nieuwe Oogst op basis van dat jaarverslag. De winst daalde in 2009, het areaal nam toe. Die cijfers lijken wel juist te zijn.

ZON is verwikkeld in fusiegesprekken met Fruitmasters en in 2009 trad de organisatie toe in een associatie voor producentenorganisaties (APO).

Of registreer je om te kunnen reageren.