Home

Achtergrond 219 x bekeken

KvK: crisis drukte aantal starters

Het aantal beginnende ondernemers is vorig jaar onder invloed van de economische crisis voor het eerst in zeven jaar gedaald, maar in het eerste kwartaal van dit jaar is er een flinke toename ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit meldde de Kamer van Koophandel Nederland dinsdag. Uit het startersprofiel van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal mensen dat een onderneming begon in 2009 uitkwam op 104.900, 2 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal opheffingen van bedrijven was vorig jaar 118.000. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er 34.743 starters, 15 procent meer dan een jaar eerder.

Vorig jaar verminderde het aantal starters in de bouwsector met 39 procent. Het aantal Polen onder de starters nam af met 35 procent en ook dat schrijft de Kamer van Koophandel toe aan de zware tijden in de bouw. Het aantal startende ondernemers van Britse origine steeg daarentegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.