Home

Achtergrond 148 x bekeken

'Koninginnedag aan het land teruggegeven

"U heeft Koninginnedag aan ons en aan het land teruggegeven.'' Met die woorden bedankte koningin Beatrix vanmiddag de Zeeuwse plaatsen Wemeldinge en Middelburg voor "een fantastische dag en een fantastisch feest.''

"Natuurlijk heeft iedereen met een zekere spanning naar deze dag uitgekeken'', zei de vorstin, verwijzend naar het drama vorig jaar in Apeldoorn. Zij en haar familie zijn "enthousiast ontvangen, terwijl de warmte ons toestroomde. Daarvoor heel veel en hartelijk dank.''

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg verwees in zijn dankwoord aan de koninklijke familie op het bordes van het stadhuis ook nog naar de "afschuwelijke ramp'' van 30 april 2009, instemmend toegeknikt door de majesteit. ,,Het verdient groot respect dat u en uw familie vandaag hier bent en de viering in koninginnestad Middelburg enthousiast hebt meegevierd. Wij zijn er dankbaar voor dat u uw 30-jarig koningsschap in Middelburg wilde vieren'', aldus de burgemeester.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.