Home

Achtergrond 287 x bekeken

Klink stuurt inspectie af op online apotheek

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil dat wordt opgetreden tegen de apotheek die medicijnen verstrekt aan patiënten die daar via internet (Dokteronline) om vragen.

Klink kondigde dinsdag stappen aan toen de Tweede Kamer opheldering vroeg over onder meer hormoonpreparaten en erectiepillen die eigenlijk ongecontroleerd worden afgegeven.

Net als de Kamer vindt de demissionair bewindsman dat wie geneesmiddelen verstrekt, zich ook moet verdiepen in de patiënt. Dat dit in dit geval niet gebeurt, tolereert Klink niet. Hij geeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een aanwijzing zodat die op korte termijn een bevel naar de bewuste apotheker in Delft kan doen uitgaan, want de huidige aanpak voldoet volgens Klink niet aan de normen en richtlijnen voor verantwoorde zorg.

Mocht deze stap geen stand houden bij de rechter, dan moeten we alsnog de wet aanpassen, aldus Klink. De inspectie is overigens ook een tuchtrechtelijke procedure begonnen tegen de bewuste apotheker in Delft die voor de internetapotheek Dokteronline jaarlijks ongeveer 25000 bestellingen verstuurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.