Home

Achtergrond 373 x bekeken

Keur aan narcissen in keuringszaal

In de keuringszaal is deze week een keur aan narcissen te bewonderen.

In het kader van de derde speciale narcissenkeuring zijn veel cultivars door de inzenders aangedragen. Zoals de grootbloemige gele Narcissus 1-10 van J.W. Leenen. Een narcis die "je aankijkt" en perfect van vorm is. Leenen deponeerde ook op creatieve manier een aantal koppen van diverse nieuwe(re) narcissen in een schaal daarmee aantonend dat creatief gebruik van narcissen erg aantrekkelijk is.

M.J. Beelen showt onder andere de witte grootkronige Narcissus 'Desdemona' waarvan het areaal ruim een kwart areaal omvat en voorzichtig wordt uitgebreid. Chris van der Salm heeft een flink aantal zaailingen in de kraam en toont daarvan in de keuringszaal het nodige, terwijl H. Wentink stevig uithaalt met een breed sortiment, waaronder N. 'Pick Up', N. 'Marquette' en de crème N. Bic-101.

Ook zaailingen van J. Kuiper, waaronder een grote Narcissus cyclamineus onder nummer en van H.M. van der Zon onder andere N. 'Dear Love', N. 'Camelot' en N. 'Happy Smile'. Cees Breed tenslotte zette een heel scala narcissen in de keuringszaal met onder andere N. 'Little Beauty', N. 'Englander' en Nacissus rupicola.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.