Home

Achtergrond 276 x bekeken 4 reacties

Imkers getroffen door vervuild bijenvoedsel

Een groot aantal imkers in Nederland is getroffen door een hoge bijensterfte, veroorzaakt door vervuild voedsel.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek (NCB). Het centrum bevestigde vandaag een bericht hierover in het Friesch Dagblad.

"Het is zeer ernstig'', vertelde Romee van der Zee, onderzoekster van het NCB. "Het bestuivingsseizoen begint en de imkers hebben verplichtingen aan fruitbedrijven. Er zijn alleen bij zes grote imkers al zeven- tot achthonderd bijenvolkeren gestorven'', aldus de onderzoekster. Een volk bestaat uit ongeveer 60.000 bijen.

Het voedsel is afkomstig van een bedrijf uit België en heeft volgens onderzoek een te hoog gehalte hydroxymethylforfural. De stof zit normaal ook in bijenvoedsel, maar er zijn veel te hoge waarden gevonden in het voedsel van de getroffen bedrijven, aldus het NCB.

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging wilde maandag nog niet reageren op de situatie. "We vinden het nog te vroeg om er iets over te zeggen'', aldus de vereniging.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Melkveehouders die dicht bij riooloverstorten wonen en de koeien uit de sloot laten drinken hebben al vele jaren last van het niet drachtig krijgen van koeien door het pilgebruik van vrouwen

 • no-profile-image

  Hans van den Broek

  Velp 26 april 2010,

  Voedsel voor insecten, dieren, vogels, amfibieen, vissen, bacteriën, Mensen, planten, struiken of bomen.
  WAAROM zou de bevolking in Nederland, Europa en de rest van de 193 Landen op deze AARDE betalen voor voedsel dat Anno 2010 altijd vervuild is met alle mogelijke Toxic Chemicals, Virussen als H1N1, Q-Koorts, Zware Metalen we vinden in Fijn Stof tot aan Asbest, PAK's en alle Imkers over de hele Wereld weten dat je in 'alle' Bijenproducten altijd de bacterie 'Clostridium Botulinum' zal aantreffen voor Vrouwen met Foetus of Baby in hun buik en Moeders die hun Baby's borstboeding geven en voor kinderen tot minimaal 1 jaar kan dit zelfs dodelijk zijn. Alle Imkers weten dat véél bloemen aan planten, struiken en bomen overwegend met een gele kleur in de meeste gevallen PA's afgeven aan insecten als Bijen PA's zijn Pyrrolizidine Alkaloiden en kunnen bij mensen de ziekte Kanker veroorzaken. GGO en GG planten, struiken en bomen geven Genetisch Gemodificeerde Pollen af de Wind blaast ze samen met de thermiek over duizenden kilometers van Land naar Land naar zelfs andere Continenten "Dit is een vergeten Item" zal ziektes als Kanker enzovoort tot gevolg gaan hebben bij mensen en dieren maar ook oude bestaande planten, struiken en bomen gaan daar gevolgen van ondervinden.

  DIT ALLES TOEGESTAAN door de meeste van de 194 Parlementen en Regeringen, WTO, FAO, WHO, CODEX en Vaticaan de laatste 2 in Rome-Italië we hoeven de schuldige eigenlijk niet meer te zoeken voor de GROOTSTE FOUTEN in onze menselijke historie. Het is helaas te laat om nog een goed herstel mogelijk te maken voor de generaties die nog geboren moeten worden. Onze huidige Generatie is het gelukt met haar Wetenschappers-Adviseurs een begin te maken van een Silence Genocide, De-Population of zo u wilt een moderne Holocaust dankzij onze eigen Volksvertegenwoordiging- en Regeringen samen met enkele Chemische- en Pharmaceutische Bedrijven, hun Verkopers geholpen door Politici.......Bah.

  Al de laatste 100 jaren kunnen we dus stellen dat alle 'Bijenproducten' als Pollen, Honing, Propolis, Koninginnengelei en zelfs Bijenwas in feite 'CHEMISCH AFVAL' blijkt te zijn en 'Bijenhouden' een bijzonder ongezonde hobby blijkt te zijn.

  Jammer dat het zo ver heeft kunnen komen en dat er zo verschrikkelijk véél Miljoenen € Euro's aan Belastinggelden worden uitgegeven om uit te zoeken WAAROM insecten als Bijen, Honingbijen 'Apis Mellifera' DOOD gaan dit terwijl ze als bestuivers al meer als 130.000.000 jaren naar tevredenheid hun bestuivingswerk hebben gedaan op deze planeet de AARDE.
  Er zijn voldoende onderzoeken die jaren hebben geduurd bekend en in mijn bezit waarin te zien is WAAROM de Honingbijen DOOD gaan en WAAROM Beekeepers Wereldwijd er mede debet aan blijken te zijn, dit schrijft een 'Bijenhouder' in Nederland.

  Succes ermee en in de hoop dat het een hoop reacties gaat losmaken bij onze Agraische Bevolking in Nederland- en in Europa..........Met andere woorden wie gaat de schade betalen?

  Met groet,
  Hans

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ze pakken ook liever niet bestaande vervuiling aan. Dat past beter in het straatje. Trouwens, dit probleem heeft, als ik het goed begrijp niets met de landbouw te maken.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Ja, Nederlanders gaan ook bij bosjes dood vergeleken bij 100 jaar terug... Kom op, anno 2010 is voedsel veiliger dan ooit.

Of registreer je om te kunnen reageren.