Home

Achtergrond 168 x bekeken

Identiteit 'zwarte weduwe' onthuld

Russische onderzoekers hebben de identiteit achterhaald van een van de vrouwen die maandag een zelfmoordaanslag pleegden op de metro in Moskou.

Het gaat om de 17-jarige Dzjennet Abdoerachmanova. Ze was de weduwe van een islamitische opstandeling in de zuidelijke deelrepubliek Dagestan, die eind vorig jaar tijdens een speciale actie werd gedood.

De Russische krant Kommersant publiceerde vrijdag een foto van het stel, waarop de gesluierde Abdoerachmanova en Oemalat Magomedov allebei een pistool in de hand hebben. Het is onduidelijk of het paar getrouwd was. Magomedov draagt geen ring op de foto.

Abdoerachmanova ontmoette Magomedev op haar zestiende, nadat ze contact had gelegd met rebellen op internet. Ze zou verantwoordelijk zijn voor de eerste bom die maandag ontplofte in de metro van Moskou. De aanslagen kostten in totaal 39 mensen het leven.

De identiteit van de tweede dader is nog niet met zekerheid vastgesteld. Mogelijk gaat het om Tsjetsjeense Marcha Oestarchanova, die eveneens getrouwd was met een strijder van de Kaukasus. Volgens haar ouders wordt hun 20-jarige dochter sinds de zomer vermist, nadat ze contact had gehad met rebellen. Later belde ze nog op om te zeggen dat ze getrouwd was met Said-Emin Chizrijev, die in oktober is gedood.

De Russische autoriteiten hebben foto's naar buiten gebracht van de hoofden van de twee vrouwen, die door de explosies van de romp zijn gerukt. De hoofden vormen het belangrijkste bewijs in het politieonderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.