Home

Achtergrond 199 x bekeken

Hyacintenseizoen nadert einde

De periode dat (snij)hyacinten op de bloemenveilingen worden verhandeld, nadert het einde.

Gemeten vanaf week 30 van vorig jaar tot en met afgelopen week is op de veiling FloraHolland 3 procent meer aangevoerd dan vorig jaar. De prijsvorming is desondanks flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar en ligt nu 3 cent hoger op 26 cent.

Het assortiment neemt nu ook op de klokken van Rijnsburg af, waardoor het aandeel blauw in het pakket toeneemt. In Rijnsburg kwam de prijs deze week uit op een gemiddelde van 24 cent.

Als we het gehele seizoen bekijken zien we een afname in aanvoer van 3 miljoen stelen op de Rijnsburgse klokken. Er was dit jaar echter aardig wat vraag vanuit onder andere Engeland, zodat er behoorlijk wat stelen niet voor de klok terecht kwamen doch rechtstreeks de Noordzee werden overgebracht.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.