Home

Achtergrond 432 x bekeken

Houdbare hamburger scoort magertjes

Wie thuis een hapklare hamburger van de slager, supermarkt of natuurvoedingswinkel wil bereiden, is het best af met de koelverse burger van de Keurslager.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Hamburgers uit de koeling en de diepvries scoren hoog. Houdbare burgers delven het onderspit.

In totaal onderwierpen de testers 22 verschillende burgers aan een onderzoek. Zij keurden de schijfjes vlees op energie per portie, vet- en zoutgehalte. Ook bekeken zij of er conserveringsmiddelen en kleurstoffen in de hamburgers waren verwerkt.

De burger van de Keurslager kreeg van de Consumentenbond een 6,9. De top 3 bestaat verder uit de diepvriesburgers van C1000 en Mekkafood. In totaal kwamen maar zes hamburgers met een voldoende uit de bus. De in folie verpakte houdbare hamburgers van Unox, Gebirgsjager en Lupack kregen het slechtste oordeel.

De Consumentebond rekent af met het idee dat hamburgers altijd zijn gemaakt van rundvlees. Van alle geteste burgers bleken er tien uit meer dan 89 procent rundvlees te bestaan. Zes hadden kippenvlees als hoofdbestanddeel. De rest bestond uit rundvlees en soja-eiwit, varkensvlees, of een combinatie van rund- en varkensvlees.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.