Home

Achtergrond 150 x bekeken

Honderdduizenden passagiers gestrand

Honderdduizenden passagiers in Europa zijn donderdag gestrand door de beperkingen van het luchtverkeer als gevolg van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Volgens de Europese luchtverkeersleiding gaat het om de grootste verstoring van het Europese luchtverkeer ooit. Het luchtverkeer kan nog dagen ontregeld blijven. Volgens een vulkaanexpert zou de overlast zelfs maanden kunnen aanhouden als de vulkaan actief blijft.

In zeker zes Europese landen zijn alle vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerster van de Britse luchtverkeersleiding is het voor het eerst "sinds mensenheugenis dat een natuurramp zulke gevolgen heeft'' voor de luchtvaart.

Op Londen Heathrow, de drukste luchthaven van Europa, zijn 180.000 passagiers de dupe van de verstoring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.