Home

Achtergrond 294 x bekeken

Hippeastrum onderscheidt zich in houdbaarheid

Gesneden Hippeastrum wordt al wekenlang op de veilingen aangevoerd en realiseert een alleszins acceptabel prijsniveau.

Kunst voor de handel is het om uit het grote aanbod de cultivars te halen die goed houdbaar zijn. In de keuringszaal zijn daarvan enkele goede voorbeelden te zien, zoals de zware, roze Hippeastrum 'Caprice' van N.L. van der Geest, naast de grootbloemige witte H. 'Hurricane' van dezelfde inzender. Na een week in de keuringszaal staan deze cultivars er nog altijd voortreffelijk bij.

Hetzelfde geldt voor een aantal cultivars van Floralia, waaronder de groen getinte H. 'Luna' en de dubbele witte H. 'Double Record'. René Zijerveld heeft nog een goede pot met Pleine bulbocodioides op het podium staan en de combinatie Van Kuijeren/Van Saase showt de leuke lichtblauwe Hyacinthella pallens. Een familie van de hyacint en qua uitstraling enigszins lijkend op Muscari.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.